Per què Euràsia?

Eurasia-Regions-Map
Comunament utilitzem l’expressió “Euràsia” per referir-nos a la massa terrestre que engloba Àsia i Europa. Darrerament però, s’ha tornat a popularitzar una definició geopolítica del terme que durant molts anys havia quedat en l’oblit, la qual es refereix no tant al conjunt dels continents europeu i asiàtic, sinó a l’àmbit geogràfic situat entre la Xina i Europa occidental, i que inclou principalment els territoris de l’antiga Unió Soviètica (Rússia, gran part de l’Europa Oriental, Àsia Central i el Caucas Sud) així com altres països d’aquell entorn (Turquia, l’Iran, Mongòlia, etc).

Aquesta nova Euràsia s’està convertint cada cop més en una regió clau per a les relacions econòmiques, polítiques i socials a escala global, sobretot pel que fa a matèries primeres, per la seva situació estratègica per a les noves rutes de transport entre orient i occident, i degut també a la seva potencialitat per a generar conflictes.

L’objectiu d’eurasiacat és doncs proporcionar diferents tipus de dades, anàlisi i informació a fi de contribuir al coneixement sobre aquest extens, divers, convuls i sovint desconegut territori del planeta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s