Agenda

Juny 2013

Conferència “L’Iran: entre la continuïtat i la realitat”

Al juny de 2009 la República Islàmica de l’Iran celebrava unes disputades eleccions presidencials. El resultat final va atorgar la victòria per segona vegada a Mahmud Ahmadinejad, però una part de la població i de la classe política va contestar a aquest resultat amb la formació de l’anomenat Moviment Verd. El pas del temps i l’estricte control de l’Estat sobre les activitats públiques van aconseguir que aquest corrent s’anés esvaint a poc a poc.

Durant aquests quatre anys de mandat, la presidència d’Ahmadinejad s’ha caracteritzat per la seva “particular relació” amb el líder suprem, l’aiatol·là Ali Jamenei, la sortida de la complicada situació econòmica i, especialment, com afecta a la joventut, a més del seu programa nuclear emmarcat en la seva particular concepció del nou ordre mundial. El nou líder que sorgeixi d’aquestes eleccions haurà de fer front a aquests difícils reptes.

Presentació de l’acte:
Rafael Bueno, director de Política, Societat i Programes Educatius de Casa Àsia

Intervenen:
Jaume Giné, secretari general de Casa Àsia
Nazanin Armanian, politòloga i experta en Relacions Internacionals

HORARI: Dimarts, 18 de juny de 2013 a les 19.00 h
http://www.casaasia.cat/actividad/detalle?id=210945

——————————————————————————-

Cicle “Què passa al món?” Síria: evolució del conflicte i reacció internacional

Desprès de més de dos anys des del començament de les revoltes a Síria en contra del govern de Bashar al-Assad, l’escalada de la violència no arriba al seu màxim. Al mateix temps, un patró sectari sembla instal·lar-se en les dinàmiques pròpies de la guerra civil, la divisió interna de les forces opositores és una realitat –especialment amb la irrupció de grups salafistes- i la regionalització del conflicte afecta cada cop a més actors (Turquia, el Líban, Iran, els països del Golf, etc.)

Tot això té lloc en mig d’un context on la comunitat internacional sembla reactivar el seu interès pel curs del conflicte tal com demostra la voluntat d’alguns estats europeus per aixecar l’embargament d’armes pels rebels i la propera nova conferència de Ginebra. Per tant, és necessari fer balanç dels més de dos anys de conflicte i discutir les conseqüències dels diferents resultats possibles.

La conferència tindrà forma d’un diàleg entre Ignacio Álvarez Ossorio i Ferran Izquierdo. Ignacio Álvarez Ossorio és professor d’Estudis Àrabs i Islàmics a la Universitat d’Alacant, i és l’autor de nombrosos llibres i articles en revistes especialitzades sobre Orient Mitjà, entre els que cal destacar Sociedad civil y contestación en Oriente Medio y Norte de África (2013, Interrogar la Actualidad-CIDOB) i Siria contemporánea (2009, Editorial Síntesis). Ferran Izquierdo és professor agregat de Relacions Internacionals a la Universitat Autònoma de Barcelona, i recentment ha editat El Islam político en el Mediterráneo. Radiografía de una evolución (2013, Interrogar la Actualidad- CIDOB).

 Aquesta serà una nova edició de la sèrie de conferències que CIDOB organitza en el marc del cicle “Què passa al món?”. Un cicle que donarà les claus sobre els principals temes de l’actualitat internacional, a través del diàleg d’experts i la interacció amb el públic interessat.

HORARI: Dijous 27 de Juny de 2013 a les 18:30h
http://www.cidob.org/ca/activitats/mediterrania_i_orient_mitja/cicle_que_passa_al_mon_siria_evolucio_del_conflicte_i_reaccio_internacional

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s